Brazil Capricornio - Sorocabana signature espresso blend
Capricornio is opgericht om nieuw leven te blazen in vijf regio's in de zuidelijke staten Paraná en São Paolo, die tot de jaren zestig een van de meest levendige koffieproducerende regio's van het land waren. Als gevolg van vreselijke vorst en de opkomst van de grote koffieregio's in het noorden, stagneerde de productie ervan, waardoor veel koffieboeren naar het noorden trokken, waardoor hun boerderijen onderontwikkeld bleven. Nu zijn deze regio's door klimaatverandering weer aantrekkelijk geworden voor boeren.
Capricornio hielp met het Four Seasons project 20 gepassioneerde boeren hun boerderijen om te bouwen tot moderne, ecologisch duurzame boerderijen en hun koffie volgens de hoogste normen te verwerken. Nu zijn ze begonnen te laten zien wat deze koffieregio de wereld van specialty coffee te bieden heeft.
Vanwege zijn unieke lage breedtegraad (rond de Steenbokskeerkring op 23ºZ), krijgt koffie hier tijdens de ontwikkeling meer stress te verduren. Dit leidt tot grote, langzaam gerijpte bessen met verrassend complexe profielen, vergelijkbaar met wat er op grotere hoogte gebeurt.
Opmerkelijk
Naast enkele landgoederen en microlots, maakt Capricornio mengsels van hun partnerboeren volgens de gewenste cupping-profielen van de branders, genaamd "Signatures". Hierin zijn ze ongeëvenaard in het creëren van jaarlijkse cupping-consistentie.
Wereldklasse als het gaat om verwerkingsexperimenten en het verspreiden van goede verwerkingspraktijken: alles van gepulpte natuurlijke producten tot gecontroleerde gistfermentatie.
Capricornio verkleint de ecologische voetafdruk van al hun 20 partnerboeren aanzienlijk: ze helpen hen water efficiënte molens te creëren, technologieën voor afvalwaterbehandeling te implementeren en systeemdenken toe te passen om alle koffieprocessen te optimaliseren en de CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast stimuleren ze ook het gebruik van organische meststoffen, energiezuinige machines en irrigatiesystemen.
Verwerking
De signatures worden machinaal geplukt, mengsels van verpulverde natuurlijke en natuurlijk verwerkte rfazenda-partijen, gemengd voor jaarlijkse consistentie. Fazenda California microlots worden met de hand geplukt, gewassen en meerdere keren gefermenteerd volgens lopende experimentele processen.